Tangojazz

Anmeldelser

Om ‘Milonga triste’

Jazz Special juni-juli 2014:

“Jens Christian Kwella og Florian Navarro klæder hinanden med kombinationen af melankoli og virtuositet, tango og jazz. Men uden den diskrete og præcist følsomme bund Peter Friis og Ulrik Bisgaard lægger, ville musikken hverken hænge så godt sammen eller swinge så rigt og varieret”.

Niels Overgaard på JAZZNYT:

“Flere gange undervejs på pladen giver Jens Christian Kwella los på guitaren og slipper vilddyret løs, som på Deus Xango og den afsluttende Libertango, hvor han smider en fuldfed spade ind i foretagendet. Dét er lige præcis derfor Tangojazz er noget specielt. De gør det på deres egen måde med respekt for traditioner og håndværk. Navarros tørre og nærværende tone er et godt match til Tangojazz.”

http://jazznyt.blogspot.dk/2014/03/tangojazz-milonga-triste-gateway.html

Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftistidende 21/02 2014:

“Elegant nuanceret og delikat velklingende guitarspil. Kwella hører til dem, der kan sin jazzguitar. Han bliver fulgt fint til dørs af den argentinske saxofonist Florian Navarro, og bagved gør Peter Friis, kontrabas, og Ulrik Bisgaard, trommer, det lige så kompetent. Du kan ikke sætte en finger noget som helst sted”.

Koncerter

Lars Borup, Aarhus Jazz Festival 2015:

Om TangoJazz feat. Christian Gerber, Klostertorv, juli 2015 –
“Tangojazz er en uhyre godt sammenspillet kvartet som har et fornemt repertoire med fortolkninger af den argentinske tango. Der var masser af harmoni i musikken, når guitar, sax, bas og trommer smeltede sammen omkring bandoneónen”

Jazzfest.dk

Jazzselskabet i Aarhus:

“Så var det tid til TANGOJAZZ. Og det var fint, roligt og meget velafbalanceret. Florián Navarro på clarinet, sopran- og altsax var ren vellyd. Jens Christian Kwella på guitar, Peter Friis på bas og Ulrik Bisgaard på trommer, alle med enkelte soli, dannede en fin helhed. Vi hørte tango og Piazzolla og sandelig også en spændende vals af Kwella der bevægede sig smukt ud og ind mellem dur og mol.”

Aarhus Jazzselskabs Medlemsblad august 2013

Thomas Simonsen, Jazzfest.dk:

Fine delikate nuancer i et flot sammenspillet band, med stor respekt for at skabe plads til hinanden.

Jazzfest.dk

At nyde Kwellas udfoldelser på guitaren var faktisk som at se en 1-times udførlig gennemgang af samtlige aspekter i guitar-jazzmusikerens værktøjskasse og ikke en finger blev sat forkert. Meget overbevisende, og samtidig udført diskret og med en gentlemans respekt for de andre musikere på scenen.

I den modsatte ende af scenen sørgede Bisgaard og Friis ikke bare for et stabilt fundament, de tog også deres del af de mange flotte soloer. Især swingede deres latin/salsa-akkompagnement til “Softly as in a morning sunrise” ganske fantastisk. Den slags lækkerier fik fødderne til at vippe, og gjorde stemningen i salen endnu bedre.

Jazzfest.dk

 

©2017 TangoJazz